Business-ul viitorului – De la calitati „animalice”, la spiritualitate?

„Intr-o padure, intra un olandez si un irlandez. La un moment dat un urs iese din spatele unui copac si incepe sa fuga dupa ei. Irlandezul scoate din rucsac o pereche de pantofi sport si se incalta. Olandezul ii spune: Nu putem fugi mai repede decat un urs, de ce iti pui pantofii sport? Irlandezul ii raspunde: Nu trebuie sa fiu mai rapid decat ursul, ci mai rapid decat tine”. Acesta este nivelul de moralitate la care se desfasoara afacerile in prezent, a spus Paul Hughes, general manager la firma de design organizational Lava Graphic Studio din Amsterdam, in cadrul unui seminar pe tema dimensiunii extra-materiale a business-ului.

sursa: DailyBusiness.ro

Anunțuri

11 răspunsuri to “Business-ul viitorului – De la calitati „animalice”, la spiritualitate?”

  1. Eu as spune, mai degraba, decat ca este „nivelul de moralitate la care se desfasoara afacerile in prezent”, ca este acelasi instinc de supravietuire pe care il avem de la Adam incoace, dar adaptat la situatia actuala. Intotdeauna pradatorul ucide exemplarele cele mai slabe din turma. Nu alergi destul de repede, esti mancat – e de cand lumea si pamantul.
    🙂

  2. De fapt, la noi tot ceea ce se intampla se circumscrie acestui tip de moralitate. Uite, politica de exemplu.

  3. Bine ca nu a fost si un roman cu ei ca ii fura panofii!

    • Ba eu as spune ca din pacate. Mai bine sa fi fost si un roman cu ei si sa scape numa el datorita furtisagului. Despre istetimea, iuteala si tenacitatea romanului ar fi scris toata lumea mai ceva ca despre moartea sau ne-moartea lui Maical. Si am fi fost cu totii mandri. Mandri ca suntem romani.

  4. ^ haha, exact asta ma asteptam eu sa citesc in continuare :))

  5. […] e mai grav. Romanul e cu ei. Varianta unu: Intra doi. Un olandez, un irlandez si nu si un roman. Dar aceasta varianta o gasiti intr-o postare anterioara, asa ca nu o voi […]

  6. cei doi erau doua firme parlite din romania ce abia’si duceau impozitele de la o luna la alta, iar ursul este o multinationale grasa ce a facut fines si care indiferent de cat de repede vor fugi cei doi, tot ii va infuleca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: