E banc? Business-ul viitorului – varianta de blog romanesc

Intr-o padure intra doi-trei oameni.

Daca intra doar doi, atunci cu siguranta ca lipseste romanul. Daca intra trei, e mai grav. Romanul e cu ei.

Varianta unu: Intra doi. Un olandez, un irlandez si nu si un roman. Dar aceasta varianta o gasiti intr-o postare anterioara, asa ca nu o voi relua.

Reactiile le gasiti tot acolo, dar si aici:
„Acesta este nivelul de moralitate la care se desfasoara afacerile in prezent”, ar spune cineva. Este vorba despre nimeni altul decat Paul Hughes, general manager la firma de design organizational Lava Graphic Studio din Amsterdam. Nu-l stiti? Nici eu. Si ce daca?… Au aflat de el cei de la DailyBusiness.ro si l-au pus repede pe site.

La fel de corect este si punctul de vedere al celei care afirma ca este acelasi instinc de supravietuire pe care il avem de la Adam incoace, dar adaptat la situatia actuala. Intotdeauna pradatorul ucide exemplarele cele mai slabe din turma. Nu alergi destul de repede, esti mancat – e de cand lumea si pamantul.

Si tot adevarat ar grai si cel care ar zice ca la noi tot ceea ce se intampla se circumscrie acestui tip de moralitate.

Nu numai ca se impune de la sine, dar se cere, insistent chiar, intrarea romanului in scena.

Varianta doi: in padure intra trei: un irlandez, un olandez si un roman. La un moment dat un urs iese din spatele unui copac si incepe sa fuga dupa ei. Irlandezul deschide rucsacul si incepe sa caute de zor ceva. Olandezu se uita contrariat: „Ce mai cauti acum in rucsac? Ghidul de supravietuire in lupta cu ursii?”
„Nu. Pantofii mei sport. Stiu sigur ca ii aveam la mine”, raspunde irlandezul cautand infrigurat mai departe.

Ursul ii prinde pe cei doi si ii omoara. Scapa numai romanul. Si toata lumea se mira de cat a fost de prevazator. Avea exact incaltarile potrivite: o pereche de pantofi sport. Si ce daca erau cu doua numere mai mici? Este un detaliu nesemnificativ. Toata presa vuieste de geniul autentic romanesc. De creierul lui Maical aproape ca au uitat cu totii.

Romania capata valoare. Romanii capata valoare si sunt tot mai cautati in intreaga lume.

Varianta trei: patru romani sunt trimisi in excursie in padure de catre multinationala care recent i-a angajat.

Vine ursul. Romanii se uita mai intai unii la altii. Ca prostii. „Trebuie sa facem ceva”, spune cel cu spirit de initiativa. „Sa facem ce?”, intreaba posacul de langa el. Bodyguard-ul ii ia pe cei doi vorbareti la bataie. „Mai taceti naibii din gura ca nu pot sa ma concentrez”, le mai zice el. Descurcaretul vine in urma bodyguard-ului si ii cauta pe cei doi prin buzunare. Le ia portofelele si le spune sec: „Se confisca!” Apoi, intorcandu-se catre batausul grupului, „Hai noi sa mergem de aici. Lasa-i pe astia sa se vaite, ca la ei se va opri ursul.”

Pe drumul de intoarcere se intalnesc cu un al cincilea – romanul intarziat. Si ii povestesc lui toata grozavia, cum s-au descurcat ei si au scapat de urs.

Presa vuieste din nou. Romanii descurcareti tin prima pagina a jurnalelor…

Asta e natia? Astia suntem? Dar tu nu te-ai saturat? Tu nu vrei alta Romanie? Si nici alti romani? Daca da, atunci de ce nu faci nimic?

Related link:

Tu nu vrei alta Romanie?

2 răspunsuri sa “E banc? Business-ul viitorului – varianta de blog romanesc”

  1. ceva ma deranja deja de ieri, cand am citit povestea prima oara. nu stiam ce. cum ar fi povestita povestea asta daca ar lipsi din ea un personaj – presa? fiindca in aceasta romanie ea este personajul principal, chiar daca uneori pare sa fie simplul constator al deznodamantului.

  2. Armin, scoate presa din peisagiu si omori natia. Cine ne-ar mai da subiecte de discutii? N-ai idee de cate ori am fost pe langa subiectul unor conversatii de cacat doar pentru ca nu eram la curent cu ultimele mondenitati. E de cacat, stiu, dar uite asa m-am facut bloagher. Prefer sa vorbesc singur :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: