S.O.S. Doru Mărieş

sosrt

Vineri, 9 octombrie 2009, la orele 17.00, Florin Chilian şi Cristian Paţurcă vor cânta în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti în semn de solidaritate cu Preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie 1989”, domnul Teodor Mărieş, aflat în ce-a de-a 66-a zi de greva foamei. Florin Chilian şi Cristi Paţurcă vor să tragă, prin intermediul muzicii, un semnal de alarmă cu privire la starea gravă a sănătăţii lui Doru Mărieş şi, deopotrivă, la indiferenţa autorităţilor faţă de protestul acestuia. Şi au ales cel mai potrivit loc pentru asta – Piaţa Universităţii, simbol central al drepturilor şi valorilor pentru care luptă, de aproape 20 de ani, atât Doru Mărieş, cât şi asociaţia pe care o conduce.

Florin Chilian a sprijinit de la început, inclusiv pe site-ul personal, protestul lui Doru Mărieş împotriva modului în care autorităţilor române – în frunte cu Procurorul General al României, Laura Codruţa Kövesi şi procurorul-şef al Secţiei Parchetelor Militare, Ion Vasilache – au ales să ignore dispoziţiile Curţii Europene a Drepturilor Omului şi să îi împiedice accesul la documentele din dosarul Revoluţiei, iar Cristi Paţurcă, ale cărui cântece „ale golanilor” rămân pentru mulţi mementouri ale Pieţei Universităţii din ’90, este membru al Asociaţiei „21 Decembrie 1989”.

Menţionăm că Doru Mărieş, internat în Spitalul Universitar Bucureşti şi aflat sub perfuzii de peste o săptămână, a început greva foamei pentru a obţine respectarea dreptului său legitim (atât personal, cât şi în calitate de preşedinte al Asociaţiei „21 Decembrie 1989”) de a obţine o copie a integrală a dosarului Revoluţiei, conform deciziilor Curţii Europene a Drepturilor Omului căreia i s-a adresat în 2007 după epuizarea mijloacelor de aflare, prin intermediul justiţiei, a adevărului despre crimele din decembrie 1989 şi 13-15 iunie 1990.

Concertul de pe 9 octombrie e un prilej de solidarizare cu protestul unuia dintre puţinii oameni care încă mai speră în dreptate pentru morţii şi răniţii Revoluţiei.

Vă mulţumim şi vă aşteptăm!
http://www.asociatia21decembrie.ro/

3 răspunsuri sa “S.O.S. Doru Mărieş”

  1. confruntadurerea Says:

    Tragismul faptului ca un astfel de gest pare straniu, inutil, daca nu chiar ridicol, in ochii romanilor (nu doar in ochii autoritatilor romanesti) – ei bine, acest tragism imi umple fiecare zi, chiar daca sunt departe. Mi-am trecut prin minte odata cu Premiul Nobel primit de Herta Müller (nu ca era nevoie de un pretext) adancimea nedreptatii in care balteste societatea romaneasca, adancimea de niste proportii inspaimantatoare, absurde. Ca sa fiu sincera, pana si eu tresar atunci cand cineva in Romania mai incearca sa atraga atentia asupra nedreptatilor, asupra nerezolvarii situatiei politice. Se intampla atat de rar incat percep asta asa cum percep, de exemplu, un claxon in Berlin: e ceva nepotrivit, strident, care deranjeaza tihna. Asa par sa vada romanii incercarile (din ce in ce mai rare) de a lamuri istoria, nu doar trecuta ci si prezenta. Nu pot sa ma bucur de aceasta initiativa pentru ca simt de pe-acum lipsa ei de ecou. Pe de alta parte, care ar fi alternativa? Ingroparea definitiva a nedreptatii care troneaza peste societatea romaneasca? Cum sa te mai raportezi la ce se intampla? Nu poti decat sa te lasi macinat, pana la sfarsitul vietii, probabil. Si sa ai sentimente tulburi pana si fata de initiative ca cea de fata.

  2. Da … zilnic auzim de gesturi disperate prin care anumite persoane doresc sa atraga atentia asupranedreptatilor … pacat insa ca de cele mai multe ori se lupta cu morile de vant.

  3. Da, o alternayiva ar fi sa ne lasam macinati de tot ce vedem in jurul nostru, asa cum am facut de douazeci de ani incoace. Dar a mai aparut o alternativa. Sunt tot mai multi cei care vor sa iasa din aceasta letargie generala. Poate ca pana la urma vor reusi. Poate ca pana la urma vom reusi! Sau poate nu.

    Dar merita sa facem totul pentru reusita….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: