IN PLINA CRIZA, ECONOMIA DUDUIE SI JUSTITIA BUBUIE

“Duduie” este verb si nu substantiv! Iar economia functioneaza cu motoarele turate proape maxim, chiar daca in surdina. Probabil ca acesta este motivul pentru care majoritatea politicienilor de Bucuresti nu isi fac griji si spun ca totul este bine si ca economia este “in grafic”. Nu stiati?!

romexterrajpg
foto: media2.gruprc.ro


Iar cresterile de preturi sunt doar o consecinta fireasca a cresterii nivelului de trai al romanului din patura de mijloc. Da, ma refer exact la patura aceea pe cale de disparitie inca dinainte de aparitie. Si nu este un vis, nici frumos, dar nici cosmar.

Mecanismul este simplu si a fost elaborat si implementat o data cu nevoia anumitor intreprinzatori de capitaluri pentru dezvoltare. Atunci bancile au realizat ca au la randul lor o mare oportunitate de afaceri: dezvoltarea de societati de asigurari, leasing si creditare pentru finantarea acestor investitii de dezvoltare. Si pentru ca un intreprinzator obisnuit nu dispunea de capitaluri proprii suficiente pentru sustinerea investitiilor, nu fura, nu facea afaceri cu statul si nu avea nici vreo matusa Tamara pe a carei avere sa o mosteneasca, era nevoit sa apeleze la acest painjenis bancar si pseudo-bancar. Si toata lumea era multumita: mai multe locuri de munca, venituri mai mari, impozite mai mari platite la stat.

Apoi a sosit momentul zero, in care BNR a ridicat bariere suplimentare pentru accederea la credite, leasing-uri etc. si in care economia parca a inceput sa se rupa. Si s-a rupt.

Pana aici insa, probabil ca nu v-am spus nicio noutate. Asa cum era firesc, noi afaceri au inceput sa se dezvolte, ajungand la un nivel nemaiintalnit pana in prezent: firmele de paza si protectie si recuperatorii de creante. Totodata au aparut si afaceri noi, de nisa: vanzatorii de afaceri de criza si inventatorii de creante.

Ca o mica paranteza fie spus, afacerile de nisa sunt cele destinate unui sement restrans din populatie, iar vanzatorii de afaceri de criza sunt cei care ne invata cum sa ne imbogatim in plina criza.

Despre inventatorii de creante voi vorbi mai pe larg in continuare. Conform legislatiei din Romania, ei sunt cei care vizeaza imbogatirea fara just temei si conform instantelor de judecata de la noi din tara, ei au castig de cauza in majoritatea cazurilor. Acestia provin de regula din societati de recuperare de creante, de creditare, leasing etcetera, iar eu i-am intalnit atunci cand au cerut achitarea tuturor ratelor dintr-un contract de leasing al carui obiect fusese restituit bancii.

Dar despre aceasta “intalnire”voi reveni intr-o postare viitoare. Iar pana data viitoare va doresc O ZI PERFECTA!

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „O ZI PERFECTA„, posted with vodpod

3 răspunsuri sa “IN PLINA CRIZA, ECONOMIA DUDUIE SI JUSTITIA BUBUIE”

  1. economia duduie si politicienii turuie!

  2. Eu zic ca economia nu duduie deloc … nimic nu prea duduie in tara asta …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: