Coiot

Cadavrele reprezinta mancarea cea mai frecventa a coiotului. Destul de des se hraneste si cu animale inofensive din categoria rozatoarelor, ca sobolani si iepuri. Numai arareori ataca in haita animale mai mari, bolnave, ca de exemplu cerbi.

foto: photocopy.roToti am auzit despre diferiti oameni ca au fost numiti lupi singuratici. Dar despre coioti singuratici nu a suflat nimeni niciun cuvant. Probabil pentru ca este oricum un animal singuratic. Dar cu siguranta si pentru ca se hraneste predominant cu starvuri, carne intrata in putrefactie deja.

Coiotul este un animal las, asa cum probabil ca stiti deja, altfel ar fi probabil intre vanatorii renumiti ai regnului animal. Probabil ca nu are nicio vina ca natura nu l-a inzestrat indeajuns pentru a-l putea considera intre animalele de prada. Probabil ca nu are nici vreun reflex remarcabil si ca singurul instinct bine dezvoltat este cel de autoconservare.

Coiotul este un animal las si singuratic, traieste in medie cam sase ani, iar arealul sau de vanatoare se intinde pe o raza de aproximativ cincisprezece kilometri. Omul este un animal social si curajos in haita, traieste in medie de zece ori mai mult, iar viata sa se desfasoara in cea mai mare parte pe o raza de sub cincisprezece kilometri.

Omul singuratic poate fi intalnit doar in putine cazuri, fiind tocmai exceptia care confirma regula, iar atunci este mai degraba numit lup singuratic. Desi omul, la fel ca si coiotul, se hraneste predominant cu animale moarte.

Un om singuratic nu este obligatoriu un lup. Este singuratic si atunci cand are pe cineva alturi sau cand este, ca sa zic asa, in societate. Nu este pe deplin fericit pentru ca stie ca nimic nu este vesnic, ca pana la urma se va sfarsi. Totul. Pentru el, perenitatea nu exista.

Un om singuratic va saluta.

Coiotul

9 răspunsuri sa “Coiot”

 1. de ce a devenit coiotul asa cum este el. in mod sigur specia lui s a adaptat la acest mod de viata. probabil ca stramosii lui erau in principiu niste vietati la fel de puternice ca celelalte, dar nu a reusit sa tina pasul si s a ales cu resturile, cu micile smecherii care te ajuta sa supravietuiesti cumva. este un animal fara idealuri, care stie cum sa supravietuiasca, fara sa i deranjeze pe ceilalti? pana la urma viata se poate adapta la orice si in asta consta suveranitatea ei?

 2. Sunt fan coiot! 🙂
  sanatate…

 3. Am sesizat paralelismul! Foarte fin!

 4. Hmmm… coiotul… Nu stiu daca e chiar las. Gandeste-te ca unul din „sanitarii” planetei. Si ca si vulturul, care nici pe departe nu e un las, face la fel. Se hraneste cu animale moarte. Ceea ce nu au prea multi curajul sa o facaaaa…
  Despre lup ori coiot ori om singuratic… Ca in toate, depinde cum vezi, cum alegi. Oricat de multi ne-ar inconjura… acolo in noi, adanc, drumul vietii il facem singuri.Fiindca doar noi traim in noi, nimeni altul in locul nostru. Si de noi depinde cum ne petrecem timpul trait. In maxima bucurie ori asteptand acel sfarsit, care tot vine. Imi amintesc de o vorba a cuiva: „Cand o fi sa fie, vreau ca moartea sa ma gaseasca viu”…

 5. Mmmm… Destul de greu de interpretat cele scrise de tine… Suntem multi singuratici in lumea asta… Sau poate asa ne consideram noi si… nu suntem… Totul e interpretabil…
  O zi fara singuratate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: