Romania, te iubesc!: aurul de la Rosia Montana, mana cereasca sau blestem?

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Romania, te iubesc!: aurul de la Rosi…„, posted with vodpod

 

Exista in Romania o comuna care sta pe o comoara de aur, cea mai mare din Europa, pentru ca discutam despre sute de tone. Dar, asa cum se intampla atunci cand la mijloc sunt foarte multi bani, unii oameni vor sa scoata bogatia din adancuri, iar altii se opun.

Locul se numeste Rosia Montana si ii puteti afla controversata poveste.

3 răspunsuri sa “Romania, te iubesc!: aurul de la Rosia Montana, mana cereasca sau blestem?”

 1. asta este una dintre bogatiile Romaniei pe care le avem…si ca de obicei trebuie sa vina altii sa profite dupa noi.

 2. Adevărata bogăţie este PE pământ. Oamenii, tradiţia, natura, … Nu e păcat să le distrugem pe acestea pentru ca nişte străini să aibă aur. Şi, apoi …

 3. Rosia Montana nu apartine primarului sau localnicilor ci noua, tuturor romanilor. NU fiti slugarnicii marilor corporatii pentru urmatorii 17 ani ci salvati Rosia Montana si traiti vesnic, sute si mii de ani.
  Spoturile transmise prin mass-media pentru campania Companiei Gabriel Corporation pur si simplu lezeaza suflete noastre si provoaca lehamite cu fiecare difuzare.
  Ati verificat ceea ce s-a intamplat in Honduras, Gutemala sau Montana USA in urma minieritului cu cianura? Sunteti gata sa platiti pretul aurului de la Rosia Montana? Nu va asteptati ca toti minerii din loc vor avea de lucru ci doar o parte destul de mica deoarece propulsorul tehnologic va fi net superior fortei de munca manuale si credule. In schimb, din cauza oxizilor de metal din aer, ploi si ape vom avea o migratie permanenta a minerilor prin Rosia Montana deoarece compania nu va fi de acord sa despagubeasca minerul bolnav, pur si simplu va fi inlocuit cu altul sanatos ca sunt destui mineri fara locuri de munca. Mare atentie, invatati din experienta altora: Honduras, Montana USA, Colorado USA sau din experienta voastra, Baia Mare. Si acolo au fost experti si specialisti care si-au batut joc de mediu. Specialistii companiei Gabriel Corporation egal specialisti in diversiune, constrangere si manipulare media.
  Resurse:
  http://www.youtube.com/watch?v=XICf-PCGRJM&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=anmmpAhD3Ig
  Atentie, pretul pe care-l va plati statul pentru mentinerea unui mediu propice vietii in Rosia Montana va depasi cu mult castigul celor 560 miloane de dolari pe an pe care-i va castiga Romania timp de 17 ani, si totusi, atentie, rezultatul celor 590 milioane provine din probabilitati, de aceea se speculeaza tot felul de sume ba 590 mil. ba 700 mil.
  Senzatii, cifre bombastice si slugareala = mass-media din Romania la un loc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: