Agitatie putina, multa

Sta la calculator si apasa butonul la mouse in nestire. Deschide diferite aplicatii si pagini, iar apoi le inchide. Se ridica si incepe sa se invarta prin camera. Nu are stare. E ca atunci cand intrerupsese fumatul.

foto: pulzinponderland.wordpress.com

Se invarte prin camera cu pasi repezi. E din ce in ce mai agitat, deja gesticuleaza de unul singur. Fumeaza repede cu gesturi nervoase si nici nu observa cand ii cade scrumul din tigara pe jos. Apoi il calca, de parca nici nu ar fi acolo. Pare ca isi aduce aminte si se indreapta spre scrumiera. Stinge tigara fumata pe jumatate si aprinde o alta.

Priveste pe fereastra, in intunericul de afara, in gol. Isi intoarce capul, cand mai la dreapta, cand mai la stanga, dar fara nicio tinta. Se intinde pe canapea si da drumul la televizor. Apasa pe diferite canale pret de cateva minute, apoi lasa telecomanda deoparte si se ridica. Acum sta in picioare.

Se indreapta spre dulap si isi alege cateva haine. Se schimba, se duce la baie se uita fugar in oglinda… Pesemne ca nu a vazut nimic neasteptat. Se indreapta spre hol, acolo se incalta, apoi ramane iar nemiscat, pret de cateva clipe. Da din mana a lehamite, descuie usa, iese si pleaca fara sa mai incuie.

Isi doreste ceva ce nu poate avea. Probabil ca va merge doar pana la magazin sa isi mai ia o bere.

6 răspunsuri sa “Agitatie putina, multa”

 1. Acolo si atunci, in oglinda. O clipa, una singura de privit cu atentie. Nu privitul cu ochii inchisi, pe care il facem mai tot timpul. Ala cu atentie. In clipa aia, cand ne privim ca sa ne vedem, daca suntem acolo, cu noi, avem sansa. Avem cheia. Aia care deschide toate portile noastre. Mai ales aia inchisa demult, cand ne-am intos saptele noua insine, cersind altora ceea ce era mai frumos in noi.

  Asaaaa… de care bere, ma rog? 🙂

 2. Sa ne vedem, da, dar orbi suntem cand ne privim. Cum sa ne vedem altfel decat o oarecare fatada, cea pe care dorim sa o aratam celorlalti? Suntem, dar suntem numai o masca. Beck’s, ca e din cele amare. Si nu e numai pentru premianti.

 3. Putem, putem sa ne privim, cand ne facem curaj.

  Uneori cu ajutor lichid… Doar ca asta impaienjeneste vederea.
  Cu unele exceptii, desigur. Unele licori ne fac sa vedem muuult mai bineee…

 4. Ooooops! Erai pe faza!
  Si mai ups! Deh, mintea pacatosului… Yo nu prea beau bere. Cel mult, bruna, doar de sete :).
  Ma gandeam la licooori interrziseeeee… Ceai de muuuuulte frunze de cooocaaa… 🙂

  (pssst!nu-l lua in seama pe pianist!!!)

 5. (Nu-l iau!) 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: