“Prostitutie, frate!” – intr-o lume in care totul se cumpara

strong>“Prostitutie, frate!” – intr-o lume in care totul se cumpara

Bogdan Naumovici a atras clientul anului de pana acum pentru Leo Burnett: Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) – Money Express, 21 aprilie 2009

Proiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana a fost oprit, dupa ce Curtea de Apel Timisoara a decis ca certificatul de urbanism al proiectului este suspendat de drept, decizie finala ce nu mai poate fi contestata in apel (Adevarul – 20 marie 2009). Si am fost cu totii bucurosi ca nu va incepe exploatarea cu cianuri. Catalin Hosu – managerul regional de comunicare – declara insa ca investitorul canadian nu va abandona proiectul, in ciuda faptului ca nu a primit autorizatiile necesare pentru exploatare.

Somajul in zona a atins intre timp cota de 80%. Primarul cere institutiilor statului, fie alocarea de minim 260 de milioane de euro, necesare reconstructiei comunei, fie reevaluarea proiectul investitional RMGC.

Pe data de 11 aprilie 2009, Ministrul Mediului Nicolae Nemirschi a declarat ca proiectul minier de la Rosia Montana este in procedura de evaluare (Gardianul – 11 aprilie 2009). Totodata, domnia lui ne incredinteaza ca nu a avut loc nicio intrerupere a acestei evaluari sau ca cel putin nu exista niciun document oficial in acest sens, in cadrul ministerului pe care il conduce.

Iar pentru a fi siguri ca nu se vor impiedica de lege, au decis: sa se faca referendum! Si pentru ca un referendum era prea greu de facut, primarul din Rosia Montana – Eugen Furdui – a decis la randul sau: sa se stranga semnaturi! Si a inceput campania de stragere de semnaturi (Curierul National – 27 aprilie 2009; http://www.capital.ro/articol/primarul-rosiei-montane-situatia-din-zona-a-devenit-disperata-somaj-de-peste-80-118922.html).

Acesta este momentul in care publicitatea poate juca un rol major. Pentru ca in aceasta luna va incepe ofensiva mediatica pentru castigarea publicului (http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-5644179-rosia-montana-gold-corporation-incepe-ofensiva-mediatica-pentru-cistigarea-publicului.htm). Iar badvertising-ul aflam ca este actiunea directa, constienta, minutios studiata si justificata, chiar profesionista (in sensul creativ, nu si etic) de a convinge cu orice pret in privinta trasaturilor, valentelor si implicatiilor neaparat pozitive a ceva negativ (asa cum bine spun cei de la mindbomb.ro). Concluziile mai departe, le poate trage fiecare pentru el…

Nu pot sa spun decat atat. Aveti grija ce semnati, sa nu aflati prea tarziu ca v-ati semnat singuri condamnarea la moarte!…

Rosia Montana se afla in Muntii Apuseni, judetul Alba si este cea mai veche localitate din Romania atestata documentar. Sfat: vizitati-o cat mai este inca pe harta!…

19 răspunsuri to ““Prostitutie, frate!” – intr-o lume in care totul se cumpara”

  1. Scumpica Says:

    Subiectul este vast si ar fi multe de spus. Cert e ca, presedintele companiei care vrea sa faca exploatarea a declarat ca nu are o alta solutie pentru exploatarea zacamantului auro-argintifer, decat cea a cianurarii.
    Mi-aduc aminte spotul de la tv cu Rosia Montana. Te facea sa crezi ca ei o sa faca totul sa fie minunat.
    Insa, cianurarea este interzisa in aproape toate statele lumii asa ca, daca vreti aur… gasiti alta solutie Domnilor!
    Pe de alta parte, oamenii aia mor de foame acolo si trebuie facut ceva. De ce se asteapta sa vina cineva, de undeva sa gaseasca o solutie?!? Nu stiu… intreb si eu!

    Si felicitari pentru post. Dupa postul cu poza chiar era nevoie de ceva serios :P.

  2. Multumesc pentru informatii si parere… Si mai poftim pe la noi 🙂

  3. pe undeva ai dreptate, pe altundeva nu. si sa-ti spun de ce. contractul a fost incheiat de parti in conditii de-a dreptul mizerabile. romania a renuntat la toata bogatia pt spagi – adica interesul personal a fost primordial iar interesul national nici nu a intrat in schema. totusi, daca afirmi ca somajul in zona a ajuns al incredibilul procent de 80% ti-ai pus vreo secunda intrebarea cum se descurca amaratii aia? sunt sigura ca vor fi de acord sa se deschida mina pt ca de acolo mananca. cand ai de ales intre compromis si moarte prin inanitie, iti spun eu ca alegi compromisul! este logic. foamea transforma omul in canibal. e dureros, dar e adevarat!

  4. Scumpica Says:

    Stiu ca oamenii aia sunt intr-o situatie groaznica si e foarte normal sa aleaga compromisul. Indiferent ce inseamna asta. Si ai multa dreptate cand vorbesti de contractul ala. Si probabil ca lucrurile ar fi decurs asa cum s-au gandit ei daca nu s-ar fi trezit unii ca nu e bine.
    Nu spun ca cei care vor aurul sunt vinovati si ceilalti nu. Spun doar ca ar trebui sa existe alte moduri de a rezolva situatia. Dar nimeni nu le caut. Toata lumea dezbate. Inclusiv noi.;)

  5. Apropo de solutii… V-ati gandit la potentialul turistic al zonei? In finalul articolului asta am incercat sa sugerez…

    Rosia Montana se afla in Muntii Apuseni, judetul Alba si este cea mai veche localitate din Romania atestata documentar. Sfat: vizitati-o cat mai este inca pe harta!…

    Pareri?

  6. Scumpica Says:

    Ok… hai sa o vizitam. Cine merge in excursia la Rosia Montana in loc de Austria??? Eu merg! Nu de alta, dar a venit criza si e mai iefint :D.

  7. ok… deja suntem 2 care vrem acolo. intrebarea care insa ar veni ca de la sine… Dar este suficient pentru salvarea zonei sau ar terbui sa convingem si pe altii?

  8. Scumpica Says:

    Pai…. hai sa facem campanie. Mai gasim cativa, mergem acolo, militam pentru asta, chemama televiziunea… che era mic copil. Noi facem revolutie! De data asta una pe bune! 😀

  9. de acord… primul pas care ar fi?

  10. Scumpica Says:

    sa mai gasim cativa adepti. nu putem face revolutie doar noi doi…

  11. perfect… eu incep inca din seara asta 🙂

  12. Scumpica Says:

    si eu la fel:)
    apoi ne strangem, facem un brainstorming (am scris bine?:)) si mergem acolo.
    ai grija pe cine cooptezi… ca sa dea bine!!

  13. deci numai oameni fotogenici… clar! :))

  14. Am vazut si la tv o reclama; ceva gen, tu ce ai face cu x milioane de euro? Hmmm, dar ce trebuie sa faci in schimbul banilor nu scrie.

  15. […] Campania de promovare a exploatarii miniere cu cianuri a inceput… Voi incheia cu aceleasi cuvi… […]

  16. […] “Prostitutie, frate!” – intr-o lume in care totul se cumpara […]

  17. mina de la Rosia Montana se va construi doar peste cadavrul meu , ma numesc Mihail si nu glumesc catusi de putin , nu sunt baiat educat la oras , sunt aici de mii de ani si nu ma sperie nimeni si nimic .

  18. doar un copil care inca mai are speranta k romania nu v.a murii Says:

    ne intoarcem la sclavie …vindem tot ce mai avem in tara asta …ne vindem pt banii si tot se moare de foame….salvati rosia montana!!!!!!

Lasă un comentariu